Suspended shade


Suspended shade

The landscape was an integral element to the overall design and concept for this project.
The full project photography and text is available at Haptic House
An extract of the full text relating to the landscape element of this project, reviewed by Catherine Slessor:

The transition from inside to outside is defined and expressed through different manifestations of stone. Individual York stones are inset into a specially mixed terrazzo which forms the floor of the living space. This ‘stepping stone’ path flows out into the garden, extending up a cantilevered staircase crafted from solid stone, designed to emphasise its monolithic quality. Looping around the garden, the meandering trajectory is marked by reclaimed sleepers made from Azobe hardwood. Its focal point is the Suspended Shade, a dramatically cantilevered timber structure which functions as a discrete pavilion for contemplation and entertaining.